• Inici
  • Notícies
  • Comença el programa d’Aprenentatge Per a la Professionalització (APP)

Comença el programa d’Aprenentatge Per a la Professionalització (APP)

L’OPE Manlleu, en col·laboració amb el SOC, ha dissenyat un nou projecte de formació que permet a persones treballar i formar-se en els sectors de Comerç i Electricitat. Dos àmbits en què s’ha detectat una manca de personal qualificat.

La filosofia del projecte és la  de recuperar la figura de l’aprenent (sense cost per a l’empresa) i la millora de la professionalització de les persones amb possibilitat continuïtat laboral.

 En aquesta primera prova pilot hi participen 15 persones amb un conveni a tres bandes entre l’alumne, l’empresa i l’ajuntament. L’alumnat compta amb  un contracte remunerat a jornada completa. De les 40 h setmanals, aproximadament un 25% correspon a formació teòrica i la resta a experiència laboral a l’empresa. L’objectiu és que aquestes 15 persones puguin inserir-se al món laboral, amb més experiència i amb un certificat de professionalitat assolit amb la formació.

L’acció es va iniciar el passat 6 de juliol i finalitzarà l’abril de 2021.

El projecte permet a aquestes empreses de Manlleu- i un comerç de Cantonigròs- a beneficiar-se d’aquests 9 mesos de contractació de personal totalment bonificats, inclosos els pagaments a seguretat social i vacances. Per tant no suposa cap cost econòmic per l’empresa però sí un compromís a formar al personal escollit. El seguiment i tutorització que ofereix l’empresa mentre la persona treballa es complementa amb la formació organitzada amb titulació de Certificat de Professionalitat, que en el cas del sector de l’electricitat impartirà AICO (l’Associació d’Instal·ladors Catalans Oficials) i està dissenyat a mida de les necessitats. 

Es tracta, doncs d’un programa on l’interès principal és la qualificació de persones en situació d’atur i s’aconsegueix amb la col·laboració empresarial, recuperant-se així la figura de l’aprenent/a. Paral·lelament, les persones també tindran la tutorització i acompanyament en tot moment de la tècnica del programa APP.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa