Mes de l’economia social i solidària

El proper mes de setembre tindrà lloc el Mes de l’Economia Social i Solidària, coorganitzat per totes les entitats del’alTERna’t, Xarxa d’Economia Social i Solidària d’Osona, i l’Ajuntament de Manlleu, amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

Al llarg d’aquest mes tindran lloc un seguit d’esdeveniments relacionats amb l’impuls de l’ESS a la comarca d’Osona seguint l’eix temàtic d’enguany: l’Emergència Climàtica. Els reptes que ens planteja la crisi climàtica que ja estem patint són colossals i ens cal la implicació de totes les persones i agents per tal d’accelerar els canvis necessaris amb accions transformadores en les nostres maneres de viure que ens permetin fer front a la crisi. En aquest context, treballar en xarxa, amb la preparació d’accions conjuntes per promocionar el mercat social i la xarxa de relacions transversals esdevé del tot necessari.

D’acord amb el fil conductor, durant aquest mes, al Museu del Ter s’hi podran visitar dues exposicions: la cedida per l’ajuntament de Cardedeu Què és l’Economia Social i Solidària? de l’1 al 17; i La mar de plàstics, cedida per la Diputació de Barcelona, de l’1 al 27.

El primer acte del mes serà la VIII Fira de la Llavor tradicional de Roda de Ter i Tasta la Llavor, que tindrà lloc diumenge 6  de 10 a 14 h a la Muntanyeta de Roda de Ter.

Diumenge 20 a les 19 h, al cinema Casal de Gràcia de Manlleu, es projectarà el documental El Ter al límit on coneixerem les afectacions que pateix i la funció cabdal que té en l’abastament d’aigua a Catalunya.

Ràdio Manlleu oferirà una programació especial cada dia del 21 al 25 a les 19h on podrem conèixer detalls del Mes de l’ESS i en especial de la Fira alTERna’t. Aquella setmana comptarà amb nombrosos actes, el dimarts 22/09 a les 19:00 al Museu del Ter de Manlleu tindrà lloc el lliurament de premis del concurs literari El porc del demà i a les 19:30 també al Museu es farà la xerrada Feminisme i ecologia: per un món rural sostenible amb la Yayo Herrero (antropòloga, professora i activista ecofeminista).

Dijous 24/09 serà el dia en què es durà a terme una Jornada de presentació de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS) als municipis d’Osona, al Museu del Ter de Manlleu, de 9:30 a les 11 h. I divendres es projectarà a Torelló el documental Viure de l’aire del cel, sobre la primera eòlica de participació popular del sud d’Europa, situada a la comarca de l’Anoia.

Dins el marc del Mes de l’ESS s’han organitzat dues formacions: l’Itinerari formatiu en Economia Social (organitzat per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i Creacció) que s’iniciarà el dimarts 22 de setembre i tindrà una durada de 4 sessions en línia i el Curs “La gestió estratègica de la incertesa” (organitzat per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i l’Ajuntament de Manlleu) que també constarà de 4 sessions amb tret d’inici el dimecres 23.

4a edició de la Fira Alterna’t

L’acte culminant del Mes de l’ESS serà diumenge 27 de setembre quan es celebrarà la 4a edició de l’alTERna’t, Fira de d’Economia Social i Solidària d’Osona, a l’Embarcador del Ter de Manlleu de 10 a 17 h.

La Fira comptarà amb la presència de gairebé una trentena d’entitats d’economia social del territori que tindran el seu estand a la fira, on podran informar-vos de la seva activitat  i adquirir els seus productes.

A més, donat que en aquesta edició l’eix vertebrador de l’esdeveniment és l’Emergència climàtica, hi podreu conèixer iniciatives que treballen el tema a la comarca i promouen un món més sostenible com ara Osona en Bici, Residu Zero Osona o el Grup Local de Som Energia entre d’altres. Vindran a explicar-nos la seva raó de ser en les tres taules temàtiques que tindran lloc a la fira: Mobilitat (11 h), Consum Responsable (12 h) i Energia (13 h).

Al llarg del dia hi haurà diversos tallers i activitats per a fer en família així com visites guiades a l’exposició La mar de plàstics a les 11:30, a les 12 h i a les 12:30.

L’hora del vermut (14 h) serà amenitzada pels monòlegs d’en Godai Garcia i finalment Les Granades ens oferiran el concert de cloenda de la 4a edició de la Fira (a les 16 h).

Us animem a assistir als actes del Mes de l’Economia Social i Solidària i en especial a la 4a edició de la Fira alTERna’t!

La imatge gràfica de l’ #alTERnat2020, inspirat en la lluita contra l’emergència climàtica, ha estat dissenyada per la Marina Redolad de La Cabra Estudi (coworker del LAB Espai de Coworking de Manlleu), en col·laboració amb les entitats de la xarxa alTErna’t.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa