• Inici
  • Notícies
  • “Tot suma, i entre tots hem de donar continuïtat a una festa tan necessària com el Dinar de llençats”

“Tot suma, i entre tots hem de donar continuïtat a una festa tan necessària com el Dinar de llençats”

Albert Solà, cuiner del restaurant Sambucus, és un dels 100 voluntaris que van fer possible la segona edició del Dinar de llençats de Manlleu

Més de 100 voluntaris, 18 entitats i 50 comerços i empreses de la ciutat van fer possible el segon Dinar de llençats, festa pionera a la comarca d’Osona que va tenir lloc el 28 de maig a la plaça del Mercat Municipal. L’objectiu d’aquesta festa és crear consciència entre els models de consum que genera el malbaratament.

A la cuina, l’espai central de la festa, els voluntaris, com l’Albert Solà, cuiner del restaurant Sambucus, van triar i netejar els 291 kg d’aliments frescos recuperats i van decidir, entre tots, quin seria el menú del dinar. Des de les 9 del matí, els voluntaris i voluntàries s’havien organitzat en comissions per habilitar els espais de tallers i activitats, la cuina i la recollida d’aliments i de roba.

Solà, que hi col·labora des de la primera edició, destaca que “és una jornada festiva, per gaudir tots plegats treballant, amb un objectiu, conscienciar a tothom que encara llencem menjar quan hi ha gent que continua passant gana.”

El cuiner també destaca el fet que aquest any s’hi hagin sumat més entitats: “això ha permès oferir noves activitats, sempre relacionades amb el reciclatge i la reutilització, com una gimcana amb objectes recuperats, tallers de manualitats o el mercat d’intercanvi de joguines. Al final, tot suma i entre tots hem de donar continuïtat a aquesta festa tan necessària”.

Solà posa en valor l’esforç dels voluntaris i dels comerços i empreses participants “que amb el seu treball, donacions d’aliments o cedint materials, com les carpes, taules o utensilis de cuina” fan possible la festa”.

El Dinar de llençats va recaptar 225 kg de menjar de llarga durada per al Banc d’Aliments i 50 kg de roba per a Càritas i Dones Solidàries, i va servir 175 plats de fideus a tots els assistents.

 

 

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa